Ontwikkelen

TWI Methoden

Proverta werkt sinds 2015 intensief samen met het TWI Instituut. Dit Instituut is een wereldwijd, officieel erkend instituut voor het aanleren van de TWI methoden.

Als enige instituut in Nederland zijn zij in staat alle TWI methoden in originele vorm, gecertificeerd en conform de officiële standaard aan te bieden in meer dan 30 talen. Door hun wereldwijde ervaring leveren ze de beste kwaliteit en beschikken ze ook over een flinke dosis implementatie ervaring.

Alle TWI klassiekers worden gegeven door een gecertificeerde en ervaren trainer. Laat je inspireren door de kracht van deze methoden en neem contact met ons op. Als samenwerkingspartner met het TWI Instituut, bieden wij:

  • Job Instruction training
  • Job Relations training
  • Job Safety training
  • Job Methods training

Wil je meer informatie? Of heb je interesse in één van onze gecertificeerde trainingen ? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen over TWI Methoden

Wat is TWI (Training Within Industry) ?

TWI staat voor Training Within Industry. Het is een trainingsprogramma die ontwikkeld is tijdens WOII in de USA. Het TWI Programma bestaat uit een 4-tal methoden. Namelijk Job Instruction, Job Relations, Job Methods en Job Safety. Deze vier methoden bieden leidinggevenden de basisvaardigheden die ze nodig hebben in de dagelijkse operatie. Proverta.nl traint deze methoden in Nederland.

Hoe werkt TWI (Training Within Industry) ?

Training Within Industry bestaat uit een 4-tal Job-programma’s. Ieder Job-programma bestaat uit 5 x 2 uur theorie en aansluitend oefeningen in de praktijk. Gedurende een week gaan we met 10 deelnemers aan de slag om de betreffende vaardigheid aan te leren. Na het succesvol afsluiten van de trainingsweek ontvang je een certificaat en ben je in staat om de methode succesvol toe te passen in de praktijk.

Waarom TWI (Training Within Industry) ?

Het Training Within Industry programma is ontwikkeld tijdens WOII in de USA. Om veilig, kwalitatief, snel en tegen lage kosten oorlogsmaterieel te produceren moesten veel mensen anders opgeleid worden om ander werk te verrichten. Vandaag de dag staan veel organisaties voor een soortgelijke uitdaging. Ook nu worstelen veel organisaties met dagelijkse problemen die de veiligheid, milieu/emissie, kwaliteit, snelheid of kosten in de weg staan. De TWI Methoden bieden medewerkers de juiste vaardigheden om deze problemen te verhelpen.

Wat is TWI Job Instruction ?

Job Instruction is een programma uit het Training Within Industry programma. De methode bestaat uit twee belangrijke onderdelen. Namelijk

  1. Hoe maak je een goede standaard? Het maken van de standaard wordt gedurende een trainingsweek aangeleerd. Dit leggen we vast in een taakanalyse. 
  2. Hoe train je die standaard? Het trainen van de standaard doen we via het 4-stappen inleermodel.

Wat is TWI Job Relations?

TWI Job Relations is een van de programma’s van het Training Within Industry programma. Het Job Relations-programma richt zich op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden bij managers en supervisors, zodat zij effectiever kunnen communiceren, conflicten kunnen oplossen en prestaties kunnen verbeteren door middel van coaching en feedback. Het doel van TWI Job Relations is om een cultuur van respect, betrokkenheid en samenwerking te creëren op de werkvloer. Het is de basis van respectvol leiderschap. De methode bestaat uit een twee belangrijke onderdelen. Namelijk:

  1. Het voorkomen van problemen tussen medewerkers. Een leidinggevende behaalt resultaten via zijn medewerkers. Daarom moet een leidinggevende goede arbeidsrelaties opbouwen met zijn medewerkers. Dit kan middels het toepassen van een 4-tal basisregels uit de Job Relations methode. Een belangrijk uitgangspunt bij Job Relations is dat medewerkers als individu behandeld moeten worden. 
  2. Het verhelpen van medewerker problemen op de werkvloer: Bij iedere organisatie ontstaan er na verloop van tijd medewerker problemen. De Job Relations methode geeft inzicht hoe het probleem ontstaat en helpt om deze problemen gestructureerd aan te pakken. 

Wat is TWI Job Methods?

TWI Job Methods is een programma van het Training Within Industry programma. Deze trainingsmodule richt zich op het ontwikkelen van de vaardigheden van leidinggevenden en teamleiders om werkprocessen te verbeteren, verspilling te verminderen en de productiviteit te verhogen door gestandaardiseerde methoden toe te passen voor het uitvoeren van taken. Het leert werknemers om de beste werkwijze te identificeren en te implementeren om variatie in werkmethoden te verminderen en consistentie te creëren in de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

Wat is TWI Job Safety?

TWI Job Safety, ook wel bekend als Job Safety Training, richt zich op het trainen van werknemers om arbeidsrisico’s te herkennen en te beperken, veilige werkplekken te bevorderen en ongevallen en letsels te voorkomen. Het programma voorziet werknemers van de benodigde kennis en vaardigheden om potentiële gevaren in hun werkomgeving te herkennen en passende maatregelen te nemen om hun veiligheid te waarborgen.

TWI Job Safety is gericht op het creëren van een cultuur van veiligheid op de werkplek en het ontwikkelen van vaardigheden bij werknemers om risico’s te herkennen en te beheersen. Het doel is om ongevallen en letsels te verminderen, de productiviteit te verhogen en de algehele veiligheid op de werkplek te verbeteren.

Interesse?
Laten we kennismaken!

06 25 111 608

Proverta
Prinses Amaliastraat 9
8019 ZE ZWOLLE